Δυναμική Προθέρμανση ή κάτι άλλο? Η επιλογή είναι δική σας..!!!

Ένα ακόμη άρθρο της εξαιρετικά δημοφιλούς στήλης μας «Power Fitness 4 Tennis» (tennisnews.gr) με την υπογραφή του προπονητή τένις και personal trainer Δημητρη Καναβαράκη (MSc) είναι εδώ. Το σημερινό άρθρο που συνοδεύεται όπως πάντα με αναλυτικό βίντεο με ασκήσεις, ασχολείται με ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό της προθέρμανσης των αθλητών και συγκεκριμένα της δυναμικής προθέρμανσης…

Φίλες και φίλοι μετά από καιρό και πάλι κοντά σας με ένα ακόμα video-άρθρο το οποίο πιστεύω ότι θα βρείτε αρκετά ενδιαφέρον!

Στη σημερινή εποχή που όλα, αλλά και όλοι πλέον κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα το ζητούμενο είναι πως μπορούμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο, φυσικά με ασφάλεια, δηλαδή στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το οποίο και εξαρτάται από την υποδομή που έχουμε. Η εμπειρία μου, 21 χρόνια τώρα που ασχολούμαι σαν προπονητής αλλά και γυμναστής με το άθλημα του τένις, μου έχει δείξει, ότι ο αθλητής και η αθλήτρια του τένις, (ξεκινώντας από εκείνον που ασχολείται επαγγελματικά και φτάνοντας έως εκείνο που ασχολείται εντελώς ερασιτεχνικά), είναι πολύ ιδιαίτερα άτομα τα οποία βαριούνται σχετικά εύκολα οτιδήποτε έχει να κάνει με γενικότητες στην εκγύμνασή τους.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί λόγο καταστρατήγησης των προπονητικών αξιών και μεθόδων αλλά σαφώς αποτελεί ένα σημείο αναφοράς το οποίο ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις στο περιθώριο!

Όσο πιο πολύ μοιάζει στο τεχνικό μέρος η εκγύμναση με το άθλημα μας, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται για τον αθλητή του τένις να συμμετέχει με όρεξη και να δίνει το 100% κάθε φορά.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα αλλά και δεν συμφωνώ σε τίποτα με όλες τις μεθόδους του καθενός από εσάς. Με νοιάζει μόνο πόσο άνετα και ευχάριστα αισθάνεται ο αθλητής που γυμνάζω, γνωρίζοντας ότι εκείνη την στιγμή αυτό που κάνει το κάνει δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, προσηλωμένος και πειθαρχημένος σε αυτό που του ζητώ να εκτελέσει ανά πάσα στιγμή.

Το σημερινό άρθρο-video είναι καταχωρημένο στον τίτλο σαν «Δυναμική Προθέρμανση».

Για κάποιον όμως που δεν έχει την αθλητική υποδομή, διότι αν το εκτελέσει ως έχει θα κουραστεί και δεν θα μπορέσει μετά να αποδώσει τα αναμενόμενα στο τένις, μπορεί να αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα εκγύμνασης.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο καθένας από εσάς μπορεί να το εκτελέσει όπως αυτός επιθυμεί, αφού εμπεριέχει μια πολύ μεγάλη γκάμα ασκήσεων.

Footwork σε step, δυναμικές ασκήσεις, medicine ball, σχοινάκι (rolling battles), ρυθμούς σε κώνους με εμπόδια, ασκήσεις συναρμογής και αίσθησης με τα μπαλάκια για χέρια και για πόδια και τέλος λάστιχα αντίστασης.

Το πρόγραμμα αυτό επίσης, έχει και μια πολύ μοντέρνα τεχνική μεθόδου στην σχεδίαση του έτσι ώστε να μπορείς να το ξεκινήσεις και από το τέλος προς την αρχή ως ακριβώς έχει. Η τεχνική αυτή ονομάζετε ‘’reverse’’ και πραγματικά δημιουργεί τεράστια ευελιξία, ενώ παράλληλα κρατάει σε αμείωτο ενδιαφέρον το βαθμό συγκέντρωσης του αθλητή.

Πολύ απλά και χωρίς να γίνομαι κουραστικός με τετριμμένα του τύπου ‘’ Ποια είναι όμως τα οφέλη της δυναμικής προθέρμανσης’’ ή ‘’ Ποια είναι τα συστατικά της δυναμικής προθέρμανσης που όλοι σας λιγότερο ή περισσότερο τα έχετε ακούσει πολλές φορές, σας εφιστώ την προσοχή στο εξής τελευταίο και πιο σημαντικό για μένα, το οποίο αποτελεί και το τελικό συμπέρασμα:

Δες – Δοκίμασε – Ανάλυσε – Κράτα – Πέταξε – Διασκέδασε και μην ξεχνάς ποτέ ότι «ο πόνος είναι πάντα προσωρινός«!!!

ΥΓ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αθλήτρια μου Χαραλαμποπούλου Μαριαλένα η οποία με την άρτια εκτέλεση των ασκήσεων έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρον το video αυτό, με τις ευχές μου το 2013 τα όνειρα της να γίνουν πραγματικότητα!

About dimkanavarakis

Professor in Science of Sports & Physical Education (Democritus University of Thrace) MSc Sports Marketing (Sheffield University) Personal Fitness Trainer (Etcheberry Certified) Sports Nutrition Consultant (Nabba Certified) Fitness Coach of Greek Davis Cup Team 2008 & 2014 Head Tennis Coach at Kalovelonis Tennis Academy Founder and Owner of the Training Seminars Weekend: ‘’Modern Footwork & Fitness for Tennis’’ Special Partner of TennisNews.gr - Owner of the Column: ‘’Power Fitness 4 Tennis’’ Address : Pindou 22 – Pefki – Athens – Greece - P.C.:15121 Home Tel: (+30)2108066355, Work Tel: (+30)2108066162, Mobile: (+30)6938585705 Εmails: fitdim1@yahoo.com , dimkanavarakis@gmail.com Website: https://dimkanavarakis.com/ (Greek Tennis House) YouTube Channel: http://www.youtube.com/user/dimkanavarakis
This entry was posted in web-collection. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε